Nieuws

B-Hive : het nieuwe platform om Brussel als financieel-technologisch centrum te versterken

België heeft een sterke reputatie op vlak van financiële infrastructuur en de jongste jaren stijgt ook de expertise en het aantal startups in de financiële technologie. Met B-Hive spelen we hierop in en bieden we een platform aan dat die financiële en technologische expertise op Europees niveau verbindt.

B-Hive werd gisteren voorgesteld in Londen en kan dankzij haar investeerders en samenwerkingsakkoord met het Londense Innovate Finance de Belgische fintech-bedrijven op de kaart zetten en hen gemakkelijker toegang bieden tot de financiële instellingen om hun diensten aan te bieden.

Minister Van Overtveldt : “B-Hive zal de nodige ondersteuning bieden aan startups en de samenwerking met de klassieke financiële sector verbeteren. Dit platform zal Brussel ook mee helpen verankeren als financieel centrum.”

De Belgische overheid investeert op voorstel van Minister Van Overtveldt in totaal 15 miljoen euro in de fintech-sector, waarvan er 2 miljoen euro specifiek voor dit nieuwe platform voorzien is.